Tömény inzulinbomba. Halálos adag. De ellenállhatatlan. :D
Hozzávalók
8-10 szelethez:
Piskóta
Piskóta
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg aprított, pörkölt mogyoró
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál olaj
- 30 dkg mogyorókrém
- 12 dkg sütőmargarin
- 7 dkg aprított mogyoró + 7 dkg a díszítéshez
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját egy evőkanál cukorral
kihabosítjuk, a maradék cukorral kemény habbá verjük a fehérjét. A két habot
óvatosan összeforgatjuk. Beleöntjük az aprított mogyorót, az olajat, végül a
kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben körülbelül 1 cm
vastagra kenjük, és 180 fokos sütőben 12-15 percig megsütjük.
A krémhez a mogyorókrémet a puha margarinnal és a 7 dkg aprított
mogyoróval kihabosítjuk. A piskótáról lehúzzuk a papírt, és megkenjük a krém
kétharmadával. Szorosan feltekerjük, majd kívülről is megkenjük a maradék
krémmel. A külsejét tetszés szerint egész vagy tört mogyoróval díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése