2012. november 13., kedd

Csokoládés halál


Azt hiszem ehhez nincs mit hozzáfűzni. :D Egy. max két szeletnél többet nem ajánlott megenni, mert abból fetrengés lesz. De egyszerűen nagyszerű! :)


Hozzávalók:


Kekszalap

- fél csomag zabkeksz (~12,5 dkg)
- 10 dkg mogyoró
- 3 ek. kakaó
- 6 dkg olvasztott vaj

Csoki krém
- 25 dkg étcsoki
- 3 dl tejszín
- 2 egész tojás
- 1kk. vaníliakivonat/ 1 cs. vaníiliás cukor
- pici fahéj (szegfűszeg)
- csipet só


Máz

- 5 dkg étcsoki
- 2 ek. tejszín
- 1 ek méz
- 1 ek. víz

A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A kekszalaphoz ledaráljuk/turmixoljuk/mozsarazzuk/kloffoljuk a hozzávalókat, amíg a mogyoró is egészen aprószemű lesz; hozzáöntjük az olvasztott vajat, elkeverjük és a tortafomába simítgatjuk úgy, hogy 3 centis pereme is legyen. 10 percig sütötjük 175 fokon, majd (rácsra téve)  lehűtjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, a felaprított csokira öntjük és pár perc állás után simára keverjük. Beleütjük a két tojást, hozzáadjuk a vaníliakivonatot/cukrot, sót, összekeverjük, lehetőleg levegőmentesre, mert akkor ronda buborékos lesz majd a süti teteje. A kekszalapra öntjük a krémet és 175 fokon 20 percet sütötjük. (Ha sok a buborék, egyszerűen óvatosan az asztallaphoz kell csapkodni a formánkat párszor mielőtt a sütőbe tennénk.) A sütés végére kicsit megemelkedik a krém, de a hűlés során szépen visszalapul.

A mázhoz a tejszínt a vízzel és a mézzel felforrósítjuk, az aprított csokira öntjük, majd simára keverjük. A kihűlt torta közepére öntjük és körbeforgatjuk a formát - ha ez jól sikerül, nem is kell semmivel hozzányúlni, szépen, fényesen, egyenletesen és hajszálvékonyan terül el a torta tetején.

Hűtőbe ne tegyük, a krém kemény lesz; tökéletes úgy kb. 2 órai pihentetés után lesz, akkor jobban vágható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése