2012. november 13., kedd

Málnás csoda



Ez az egyik kedvenc nyári édességem. Sütni sem kell - megússzuk a 40°C-ban való sütögetést -, és gyorsan megvan, csak azt kell kivárni, amíg megdermed. Ezt gyorsíthatja a mélyhűtő használata. :)

Hozzávalók 6 (kisebb) adaghoz

  • 50 dkg málna  (vagy bármilyen gyümölcs)
  • 20-25 db babapiskóta 
  • 4 dl habtejszín (2 kis doboz) 
  • 4 dl tejföl 
  • kevés cukor (pl. 1 tasak vaníliáscukor)
A tejszínt, a tejfölt és a cukrot egy tálban összekeverjük (lehet hozzá habverőt használni, de nem szükséges). Egy akármilyen edényben (amiben majd tálalni akarod), kezdd el rétegezni a dolgokat: kevés lötty az aljára, egy sor babapiskóta, málna, lötty, babapiskóta, málna, lötty, babapiskóta, málna. 
Lefedjük, hűtőbe tesszük, hagyjuk érni fél napot (finoman átáztatja a babapiskótát a krém, illetve meg is szilárdul kicsit), és kész is. Nem muszáj a fél napot kivárni, kb. 3-4 óra is elég neki az összeéréshez, de jobb a 12 óra - Ki mennyire türelmes...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése